torsdag 23. april 2009

Sang og musikk med barn og unge


ARBEIDSOPPGAVER – SANG OG MUSIKK
1. Barn synes det er spennende å gjøre tempoforandringer i bevegelsessanger, for eksempel. ”hode, skulder, kne og tå”. Finn fram til andre bevegelsessanger som kan egne seg til slike temposkifter.
2. Noen av barna i SFO er svært opptatt av sitt pop-idol, og de kopierer ivrig dansebevegelsene fra idolets siste musikkvideo. Hvordan kan du bruke denne interessen til å starte en aktivitet med musikk, dans/bevegelse. Barna er 8 år.
3. Gå sammen flere og lag et orkester av gjenstander dere finner i rommet. Grupper instrumentene etter hvilke lyder de lager, for eksempel harde/myke, kalde/varme……..
4. Hvilket instrument eller kroppslyd vil du bruke hvis du skal være en fugl, et troll, en mus, slem, snill….
5. Finn musikk som har forskjellig rytme. Lag et opplegg hvor dere skal motivere store barnehagebarn til å gå, hoppe, hinke og danse til musikken. Prøv ut med medelever.
6. Finn frem til glade sanger og syng dem med trist stemme for eksempel Hurra for deg
7. Lag en konkurranse på sfo hvor du klapper rytmen til ulike sanger du vet barna kan – den/de som først gjetter løper frem og synger sangen i ”mikrofonen” (beat for beat)
8. Bruk eventyret om Bukkene Bruse – gjør det om til et musikkeventyr hvor dere legger inn musikk/lyder/sanger som ilustrerer og får frem dynamikken mellom liten, mellomste og store Bukken og Trollet.
9. Velg ut 3 eller flere av de aktivitetene som er foreslått og lag en sang/musikk aktivitet. Velg selv aldersgruppe. Aktiviteten skal vare minimum 30 minutter.

Ingen kommentarer: